Ravintovalmennus

elämäntapamuutos

Ravintovalmennus

Ravintovalmennus on henkilökohtaista valmennusta, joka auttaa asiakasta oppimaan ja muodostamaan itse terveellisen ja tavoitteita tukevan ravitsemuksen käytännönläheisesti. Hyvä ravintovalmentaja pyrkii tekemään itsensä valmennussuhteen päättyessä tarpeettomaksi niin, että asiakas osaa ja hallitsee omaan ravitsemukseensa liittyvät asiat käytännössä.

Kuka hyötyy ravintovalmennuksesta?

Jokainen ravintovalmennettava on erilainen yksilö omine haasteinensa ja tavoitteinensa. Kaikkia kuitenkin yhdistää se, että valmennus auttaa saavuttamaan parempia tuloksia. Valmennuksessa huomioidaan myös, että kaikki ohjeistukset eivät sovi kaikille.

Asiakkaita ovat usein:

  • laihduttajat ja elämäntapamuutosta hakevat
  • kuntoilijat, urheilijat ja fitness-harrastajat
  • syömishäiriöistä tai ongelmasyömisestä kärsivät
  • erityisruokavaliota noudattavat

Mihin valmennus perustuu?

Valmennus perustuu viimeisimpään tutkimukseen ja ravitsemussuosituksiin. Ravintovalmentajia kouluttaa Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteellisestä tiedekunnasta vähintään maisteriksi valmistuneet ja usein myös ravitsemusterapeuttina työskentelevät alan huippuammattilaiset. Valmennuksessa yhdistyy ravitsemusfysiologia ja ravitsemuspsykologia käytännön ruoanlaittotaitoihin ja elämänhallintaharjoitteisiin.

Joutuuko valmennettava luopumaan kaikista nautinnoista?

Ei. Jokaista kaloria ei tarvitse laskea ja mistään ei tarvitse kokonaan luopua. Ravintovalmennuksessa opetellaan suhtautumaan ravintoon ei vain nautinnonlähteenä, vaan suhtautumaan syömiseen merkityksellisesti ja tavoitteita tukevasti. Kun urheilija tai elämäntapamuutosta tekevä opettelee hallitsemaan omaa ravitsemustaan, pyrkimys on ajatuksessa ”eating with a purpose”. Kun syömiseen liittää tarpeentyydyttämisen ja nautinnon lisäksi funktionaalisen ulottuvuuden, siitä tulee entistä nautinnollisempaa.

Sovi tapaaminen tästä!